Behandeltraject

Wanneer u een afspraak maakt zal het eerste consult 90 minuten duren. Na ontvangst met thee of koffie wordt de anamnese afgenomen. Hierbij worden vragen gesteld over klachten, medicijngebruik, voedingsgewoontes en leefstijl.
Na de anamnese volgt de voetdiagnostiek. De voeten worden bekeken en betast. Pijnpunten worden genoteerd, zij kunnen leiden naar de oorzaak van de klachten.
Hierna worden de voeten behandeld.

Voorafgaand aan het 2e consult wordt het behandelplan met U besproken. Het is van belang dat zowel u als ik hier achter kunnen staan.

Het 2e en elk daaropvolgend consult duurt 50 tot 60 minuten.

Het behandeltraject dat met u wordt afgesproken gebeurt in overleg. De behandelingen zullen in het begin waar mogelijk, wekelijks worden ingepland. Na ongeveer 4 weken zullen behandelingen minder frequent plaatsvinden.
Hoeveel behandelingen u nodig heeft is van te voren moeilijk te bepalen. Acute klachten kunnen vaak vrij snel verholpen worden. Voor klachten die jarenlang bestaan is meer tijd nodig om te herstellen.
Het behandelplan wordt regelmatig geëvalueerd.
Cliënten kunnen ook met regelmaat terug komen om een goede balans te behouden.

Reflexzonetherapie kan goed naast reguliere behandelmethodes worden toegepast.

Het is belangrijk om veel water te drinken na een behandeling. Hierdoor worden afvalstoffen die vrijgekomen zijn, afgevoerd.

Tijdens of na een behandeling kunnen reacties optreden, bijvoorbeeld duizeligheid, misselijkheid, een energiek gevoel of diepe ontspanning. Hier hoeft u zich niet ongerust over te maken want dit betekent dat de therapie werkt. Ook kunnen oude kwalen eerst terug komen en later weer verdwijnen. Bij twijfel over een reactie kunt u gerust contact met me opnemen.

“Als je jezelf accepteert verdwijnt de behoefte om anderen te veranderen”